Kövess minket a Facebookon!
„Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt:
egy ködbe olvadt álom és való,
ha hullt a hó az égből, porcukor volt,
s a porcukor az abroszon a hó.”
(Kosztolányi Dezső)
Tagintézményeink, telephelyeink:

Bemutatkozás

                 

Óvodánk 6 csoportos 180 férőhelyes 2 épületből álló integrált intézmény. 2000-től viseli a Százszorszép nevet. Az óvoda kertvárosi környezetben a Kállói úton található 6 csoportos egység, ahol 4 csoport óvoda céljára épült (1975) és a két csoport az iskolai épületben lett kialakítva 1987-ben. A Kállói úti óvoda egység Borbánya, Nyírjes és Nagyszállás óvodáztatási igényeit elégíti ki.

Az óvoda udvari lombos fákkal, örökzöld növényekkel díszítettek. Jól szolgálják a gyermekek mozgásigényének kielégítését. Természetes anyagú játékok meglétével biztosítottak az udvari játékok feltételei. Minden csoportban a szobák terét galériák építésével növeltük meg. A berendezések,játékeszközök, fejlesztő játékok, szakmai eszközök sokat bővültek, de folyamatos pótlásra szükség van az elhasználódás miatt. Az épületek adottságainak ellenére a minőségi munkavégzés feltételei többnyire adottak a korszerűsítések következtében.

Az óvodapedagógusok ötletgazdagsága, kreativitása, a Szülők segítő szándéka, pályázatok, alapítványi anyagi források kihasználásával jónak mondhatóak a feltételek.